I’m Not Here

I'm Not Here, drama, regia Michelle Schumacher cu J.K. Simmons, Sebastian Stan, Iain Armitage, Maika Monroe, Mandy Moore , Max Greenfield.
J.K. Simmons nu scoate un cuvant in “I’m Not Here” dar face o performanta exceptionala, elocventa, angoasanta, miscatoare ca Steve, personaj pe care il cunoastem in ziua cand implineste 60 de ani, alaturi de un alt actor excelent Sebastian Stan ( Steve la varsta de 20-30 ).
Steve din prezent se plimba printr-o casa care e plina de facturi neplatite, cu un robot telefonic care repeta obsedant „I’m not here” , auto-compatimindu-se pe cand se scufunda in alcoolism in timp ce in oglinzi isi revede existenta si amintirile.  Ele sunt dureroase in marea lor majoritate, motiv pentru care chiar si cele fericite devin agonizante fiindca readuc in memorie pe cine – de ce – cum a pierdut persoanele importante din viata. Oglinzile, la propriu sau figurat, devin foarte importante in film.
Steve le priveste, uneori vede ce a devenit, alteori compara ce vede cu vedea altadata : un tanar atragator, cu sperante mari, un copil care-si iubea parintii dar nu le-a inteles divortul…
Una peste alta e un film trist , cu un scenariu si o regie excelente in J.K. Simmons isi respecta statutul de detinator de Oscar ( „Whiplash” ) si face un rol magnific.
Bref :  cam scurt la doar 81 de minute dar il recomand oricarui cinefil : 7,5*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.