If Beale Street Can Talk

If Beale Street Could Talk, crime – drama – romance, regia Barry Jenkins cu KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo, Teyonah Parris, Michael Beach, Aunjanue Ellis, Dave Franco.
Singurul care ramasese nevazut dintre  filmele care obtinusera alaltaieri nominalizari la Oscars  si-a facut aparitia in online fix… ieri   🙂
Inca de la inceput regizorul Barry Jenkins ne exlica spiritul romanului din 1974 al lui James Baldwin , “If Beale Street Could Talk” pe care l-a adaptat, citand on-screen :

“Every black person born in America was born on Beale Street, whether in Jackson, Mississippi, or in Harlem, New York. Beale Street is our legacy.” 

Vorbim despre o „afro-american melodrama” petrecandu-se in anii 1970 in New York, o poveste despre dragoste vs injustitie. Tish ( KiKi Layne), 19 si Fonny ( Stephan James ), 22  care se stiu de mici , acum se iubesc si sunt nerabdatori sa se casatoreasca. Dar visul  lor e abrupt destramat atunci cand o juna portoricana il acuza pe Fonny de viol si omul e rapid aruncat  in inchisoare  dupa un proces sumar care implica un politist mincinos si un sistem care functioneaza gresit ignorand alibiul beton al acuzatului dar preferand o condamnare in locul unei anchete mult mai dificile. Dupa ce Fonny e inchis, Tish afla ca e gravida…
Regina King a primit o nominalizare pentru rol secundar feminin pentru rolul mamei lui Tish, Sharon, pe care as spune ca intr-adevar o merita. In rest, regizozul a facut un film chiar bun, calcand pe urmele lui „Moonlight” care i-a si adus Oscarul si celebritatea. Un film lung, 119 minute pe care story-ul le face sa treaca repede.
Bref : 7*, recomand

Un răspuns la „If Beale Street Can Talk”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.