Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody, biografic – drama- music, regia Bryan Singer cu Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Allen Leech , Mike Myers.
Bohemian Rhapsody e un omagiu adus legendarului grup Queen  – Freddie Mercury (Rami Malek), Brian May (Gwilym Lee), Roger Taylor (Ben Hardy), John Deacon (Joseph Mazzello) –  a muzicii lor si desigur a extraordinarului vocalist, probabil cel mai bun front man – show man din toate timpurile, Freddie Mercury.
Deschizandu-se si inchizandu-se cu performanta de exceptie de la Live Aid in 1985, filmul e ( si ) despre transformarea timidului Farrokh Bomi Bulsara in stralucit-orul ( -oarea ?! ) Freddie Mercury. Totusi, inabilitatea filmului in a trata sexualitatea lui Mercury e deranjanta fiindca aceasta nu poate fi in niciun caz separata de arta si muzica Queen.
Ori filmul refuza sa recunoasca homosexualitatea ca fiind intr-adevar o forta artistica ceea ce cred ca e un deserviciu pentru Mercury, Queen si fanii Queen. Geniile nu se nasc din vid si Freddie Mercury a fost o suma a tuturor iubirilor si pasiunilor sale :  de la Elvis, opera, music hall, costume, Anglia Victoriana, pisici  si da, desigur, sex, o gramada de sex. Nu ai cum sa eviti discutia despre sensibilitatea tipic gay care l-a animat mereu sau poti sa incerci dar vei da gres si pentru ca :

"All my lovers asked me why they couldn't replace Mary, but it's simply impossible. (...) I couldn't fall in love with a man the same way as I have with Mary." – Freddie despre singura sa mare iubire feminina Mary Austin

Altfel , numai de bine, fanii vor da buzna umpland salile, succesul de box-office va fi maret…dar care productie Queen n-a fost ? 🙂
As for me, din pura intamplare la fel de mare fan Queen  si fan cinefil, nu am cazut pe spate la film : 7* din care una se datoreaza exclusiv performantei excelente a lui Rami Malek …
…si, totusi, eu prefer originalul 🙂

4 răspunsuri la „Bohemian Rhapsody”

  1. Pentru mine CONCERTUL lor este, inca, acela din 1985, de pe Wembley. Nu am cuvinte sa il descriu, pot sa cant versurile de la fiecare cantec din concert cu ochii inchisi … Voi merge sa vizionez filmul tot pentru performanta lui Rami Malek (m-a convins inca din trailer)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.