„De ce trag clopotele, Mitică ?” Lasă-i să moară proști…

Primo tempo
"De ce trag clopotele, Mitica ?" regia  Lucian Pintilie , este intalnirea fericita intre doua genii , valori ale culturii nationale, Ion Luca Caragiale, pe a carui capodopera „D’ale carnavalului” s-a bazat scenariul filmului si Lucian Pintilie.
Cu o distributie de exceptie : Victor Rebengiuc ( Pampon ) , Mariana Mihuț ( Mița ), Petre Gheorghiu ( Crăcănel ), Tora Vasilescu ( Didina ), Gheorghe Dinică ( Nae ), Mircea Diaconu ( Iordache ), Florin Zamfirescu ( Catindatul ), Ștefan Iordache ( Mitică ), filmat in groapa Fundeniului prin anii ’79 – ’80 si  interzis ( inca inainte de terminarea filmarilor ! ) de cenzura comunista, a avut premiera la Cinema Scala abia in 29 octombrie 1990.
Acum, recomandand tuturor sa-l vizioneze ( aveti varianta integrala mai sus ) as face legatura cu partea a doua a postarii, citand din scrisoarea de protest adresata de Pintilie conducerii PCR, in 1981 :

  • „…ca o pisică moartă azvîrlită de gospodari puturoşi din ogradă în ogradă şi care, din salt în salt, face ocolul satului, dar care ajunge la urmă tot în punctul iniţial, adică în prima ogradă, ograda de origine adică. Dar de această pisică moartă nu se poate scăpa decît îngropînd-o ! Chiar nu are nimeni curajul să îngroape pisica moartă? (…)

Secondo tempo
Doua chestii m-au lasat bouche be, ieri
1 Entuziasmul cu care P.N.L. a achiesat la mizeria referendumului „pro familia traditionala” propus de PSDaddy
2 Revenirea in scena a lui Crin Antonescu care a anuntat ca ( alaturi de Blaga ! ) va candida la anul in alegerile europarlamentare
Daca in prima chestiune orice discutie e inutila asemenea unui referendum pentru …nimic ( stiti vreun caz in care LGBT sa fi cerut legalizarea casatoriilor homosexuale, chestie explicit interzisa de Codul familiei ? ) organizat la presiunea unor habotnici fanatici religiosi, in a doua lucrurile stau chiar si mai urat.
Personal Crin Antonescu mi-a placut tare mult acum vreo 10 ani si cred cu tarie ca in 2009 intre Geoana si Basescu el ar fi fost alegerea ideala dar istoria si securistii au vrut altceva
Problema lui e ca acum, dupa ce s-a suparat ca vacarul pe satul PNL si s-a dus la odihna timp de 4 ani, dupa ce s-a jurat ca a terminat definitiv cu politica in care nu se va mai intoarce, acum ar vrea sa revina doar ca sa ramana in famiglie salariul de europarlamentar pe care sotioara Adina Valean il va pierde de la anul.
Ori asa ceva, poate ca termenul pare prea dur, e curvasarie totala, ocazie cu care profit sa ma dezic definitiv de acest partid imbacsit, invechit, fara nici cea mai mica dorinta de primenire sau de schimbare a primei garnituri. Daca ma voi mai deranja vreodata la vot, cu siguranta nu pentru PNL se va intampla.
Pentru ei, doar replica finala a lui Pintilie…

Un răspuns la „„De ce trag clopotele, Mitică ?” Lasă-i să moară proști…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.